Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΚΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

Διανύουμε μια κατάσταση περικοπής κι ελάττωσης μισθών, εργασιακής εντατικοποίησης, οικονομικής μέγγενης σε κάθε μικρομεσαίο επαγγελματία, απομάκρυνση του πολύ λαού απ' τ' αγαθά της κοινωνίας ακόμα κι όταν αυτά είναι αυτονόητα όπως η υγεία και η παιδεία.


Κανείς δε θα μπορούσε να μείνει αδιάφορος, αλλά κοινωνικοί αυτοματισμοί, ελλείψεις συντονισμού αγώνων ακόμα και προδοτικές στάσεις συνδικαλιστικών ηγεσιών είναι ισχυρά εμπόδια στην ταξική πάλη. Ο μόνος δρόμος για να σταματήσει η επίθεση αυτή είναι ν' αγωνιστούμε με κίνητρο καθαρά τα προβλήματά μας και το δρόμο για τη λύση τους. Χρειαζόμαστε να γίνουμε μια ενωμένη γροθιά με την καλύτερη δυνατή συνείδηση του εαυτού της.


Δυστυχώς κάποιοι από μας, ορμώμενοι από έναν υπερβάλλοντα ζήλο να εφαρμόσουμε τη δικιά μας αντίληψη περί δικαίου στην κοινωνία διαρυγνύουμε την ενότητα του κινήματος διαχωριζόμενοι απ' αυτό. Κινήσεις όπως αυτές της ΠΚΣ της Παντείου, που προπηλάκισε φοιτητές των ΕΑΑΚ με αφορμή την την ανάρτηση μιας πλακέτας της στο χώρο τους, στέλνουν όλους μας ένα βήμα πίσω στην αντιπαράθεση με τα δεινά μας. Στέλνουν και τους αγωνιστές της ΠΚΣ και των ΕΑΑΚ και οποιουσδήποτε άλλους, γιατί όλοι στο ίδιο ταξικό καζάνι βράζουμε, γρηγορότερα στην ήττα ή έστω επιβραδέστερα στη νίκη. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της περιχαράκωσης σύντροφοι!

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15/12

Παρά τις βλέψεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που επέλεξε για ημερομηνία απεργίας σχεδόν παραμονές Χριστουγέννων, παρά την γενικότερη εχθρική στάση της προς τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους, παρά τη μηδαμινή προετοιμασία της απεργίας, παρά το πνεύμα φόβου που πάσχιζαν να καλλιεργήσουν οι προληπτικές συλλήψεις και η καταστολή όλων των προηγούμενων κινητοποιήσεων σε συνδυασμό με τρομονόμους και εκδικητικές δίκες, παρά την τρομοκρατία των εργοδοτών και τη δαμόκλειο σπάθη της απώλειας του μεροκάματου μας, παρά την σύμπραξη ΜΜΕ και κυβέρνησης ενάντια στις παρεκκλίνουσες φωνές αντισταθήκαμε! Βγήκαμε στο δρόμο μαζικά κι αποφασιστικά.

Εκατοντάδες χιλιάδες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας διαδήλωσαν επί ώρες. Αυτό δε μπορούσε παρά να ταρακουνήσει όλους τους θιασώτες της αντιλαϊκής αυτής πολιτικής. Χαρακτηριστική της ανησυχίας του πολιτικού κατεστημένου είναι η βιαιότητα και η προκλητικότητα των δυνάμεων καταστολής, που ανταγωνίζονταν σ' επιθετικότητα το «θάψιμο» (με όλες τις σημασίες της λέξεως) των κινητοποιήσεων αυτών. Όταν τα πάντα έχουν πάρει την οσμή του δακρυγόνου και το σχήμα του γκλοπ, όταν ο αντίλογος τους περιορίζεται σ' ένα πανηγύρι λάσπης τότε κάτι κάνουμε σωστά. Η μαχητικότητα των διαδηλωτών στις μεγάλες πόλεις διατηρήθηκε μαζικά μέχρι αργά τ' απόγευμα, ανυποχώρητη μπροστά στον υπερβάλλοντα ζήλο της αστυνομίας και την υπεροπτική διάθεση της κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις μας με την ψήφιση του νομοσχεδίου που επιστρέφει τις εργασιακές σχέσεις στο μεσαίωνα.

Η ημέρα αυτή, με όσα συνέβησαν σ' όλη την Ελλάδα μας δείχνει ότι η διάθεση για νίκη δεν είναι του καθένα μας ξεχωριστά, είναι όλων μας˙ μας δείχνει ότι υπάρχει δυνατότητα νίκης. Άλλωστε επειδή «τα χειρότερα έπονται», όπως μας διαβεβαίωσε και ο Στρος Καν, δε μπορούμε παρά να τους διαβεβαιώσουμε και μεις ότι θα ριχτούμε στον αγώνα και θα μας βρουν μπροστά τους.

Υπάρχει σταθερό ραντεβού κάθε Τετάρτη στον «Προκόπη» (Βινύλιο, πλ. νέου φρουρίου) στις 8μμ για να κανονιστούν οι δράσεις μας, είναι ανοιχτό στον καθένα.

Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων Κέρκυρας

Ενάντια στα νέα μέτρα

http://protovouliakerkyras.blogspot.com/

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Μπαμπά τι είναι χούντα ;



Μπαμπά εσύ πρόλαβες τη χούντα ?

Ναι παιδί μου …





Μπαμπά τι ακριβώς ήτανε η χούντα ?

Τι μου θυμίζεις τώρα παιδί μου … μαύρες μέρες, ένα τσούρμο ντόπιοι αλήτες που χρηματοδοτήθηκαν και βοηθήθηκαν από ξένες δυνάμεις κατέλαβαν με τη βία την εξουσία, καταστρατήγησαν το σύνταγμα και κατάργησαν τη δημοκρατία.





Από το sxoliastesxwrissynora

Ήτανε πολλοί αυτοί μπαμπά ?

Όχι παιδί μου καμία τρακοσαριά ξεπουλημένα τομάρια και πράκτορες, καμιά χιλιάδα επιχειρηματίες, εφοπλιστές και μεγαλοαπατεώνες, καμιά πενηνταριά χιλιάδες “ημέτεροι” και παρατρεχάμενοι, μια θλιβερή μειοψηφία δηλαδή παιδί μου ….

Και πώς κατάφεραν να καταργήσουν τη δημοκρατία αφού ήταν τόσο λίγοι ρε μπαμπά ? η δημοκρατία δεν είναι το πολίτευμα των πολλών ? γιατί δεν αντιδράσατε εσείς οι πολλοί ?

Γιατί επέβαλαν “στρατιωτικό νόμο” παιδί μου …

Τι σημαίνει αυτό μπαμπά ?

Σημαίνει ότι ο πολίτης θεωρήται “εσωτερικός εχθρός” του κράτους και εναντίον του επιστρατεύεται η αστυνομία, όλα αστυνομοκρατούνται, η αστυνομία έχει απόλυτη εξουσία να δικάσει και να εκτελέσει κάθε ύποπτο, παντού έλεγχοι και αστυνομική αυθαιρεσία, βία και τρομοκρατία, παιδί μου μαύρες μέρες …. τι μου θύμησες τώρα …

Μα πατέρα οι αστυνομικοί δεν είναι παιδιά του λαού, των απλών ανθρώπων ?

Ναι παιδί μου έχουν γονείς απλούς ανθρώπους, αλλά διαλέγουν να γίνουν μισθοφόροι φύλακες άγγελοι των “εχόντων” και “κρατούντων”, το ξέρουν αυτό όταν διαλέγουν τη δουλειά αυτή, είναι απλά πολύ φτηνά ξεπουλημένοι, συνήθως έχουν κόμπλεξ εξουσίας και δεν είναι μόνο ο μισθός το κίνητρο … παιδί μου πάντα υπάρχουν άνθρωποι που ξεπουλιούνται, άλλοι το κάνουν ακριβά, άλλοι πολύ φτηνά, πάντως κανείς δεν έγινε αστυνομικός με το ζόρι ….

Και γιατί έγινε η χούντα μπαμπά ?

Γιατί όλοι αυτοί οι ξεπουλημένοι ήθελαν να πλουτίσουν και για να πλουτίσει κάποιος υπερβολικά και γρήγορα παιδί μου πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτόν που δουλεύει ή να κλέψει ….

Και με ποιόν τρόπο πλούτισαν αυτοί, σε τι τους βοήθησε η χούντα ?

Παιδί μου όταν γίνεται μια χούντα νομοθετούν αυτοί που την κάνουν και έτσι μπορούν να καταστρατηγήσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα ώστε να γίνει φτηνή η εργασία και να κερδίζουν περισσότερα, όταν μια χούντα ξεπουλάει σε ξένους κυριαρχικά δικαιώματα κάποιοι παίρνουν μίζες, όταν καταργούνται τα συνδικαλιστικά δικαιώματα δεν υπάρχει τρόπος διεκδίκησης και το κυριότερο όλοι οι μεγαλοαπατεώνες που χρόνια πριν έκαναν κομπίνες και έκλεβαν τον λαό ήταν φυσικά τσιράκια τους και ξεπλύθηκε όλο το κλεμμένο χρήμα και αμνηστεύτηκε κάθε ποινικό αδίκημα ….

Και σεις γιατί το ανεχτήκατε αυτό μπαμπά ? Όση αστυνομία και να είχε αν βγαίνατε όλοι μαζί στο δρόμο θα τους παίρνατε φαλάγγι …

Ναι δίκιο έχεις παιδί μου αλλά μας είχαν χωρίσει σε “ημέτερους”, σε κλάδους, σε φατρίες κλπ πέταγαν μια υπόσχεση και ένα ξεροκόμματο σε κάθε κομμάτι τις κοινωνίας και οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ φρόντιζαν να σπέρνουν διχόνοιες, κοιμηθήκαμε μπροστά στην τηλεόραση παιδί μου …

Μα οι δημοσιογράφοι ήταν με τη χούντα πατέρα ?

Ναι παιδί μου δυστυχώς τα ΜΜΕ ανήκαν στα λαμόγια – συνεργάτες της χούντας και οι ακριβοπληρωμένοι δημοσιογράφοι ήταν πιστά σκυλιά του συστήματος που μάλιστα αποκαλούσαν την χούντα ως “μόνη λύση για την πατρίδα”, ως “αναγκαία για την διάσωση της χώρας” και μάλιστα κανείς δεν την ονόμαζε χούντα, “επανάσταση” την έλεγαν, έλεγαν περίπου πως ήταν “αυτονόητο να γίνει” και μετά από λίγο καιρό άρχισαν να την αποκαλούν και δημοκρατία …

Και η αριστερά μπαμπά, πως άφησε η αριστερά να γίνει αυτό ?

Αχ παιδί μου …. η αριστερά είχε διαιρεθεί σε κομμάτια και αποκόμματα, κάποιοι πέρασαν στην παρανομία, κάποιοι διαπραγματευόντουσαν την “νομιμοποίηση” τους και κάποιοι το έπαιξαν “μετριοπαθείς”, καταδίκαζαν τη βία από όπου και αν προέρχεται, αποκήρυξαν κινητοποιήσεις που είχαν συγκρούσεις άμεσες με την αστυνομία, αποκάλεσαν προβοκάτορες κάποιους γνήσιους αγωνιστές που δεν φόρεσαν το καπέλο των κομμάτων τους …. άστα να πάνε …

Θες να πεις πως η αριστερά είχε ξεπουληθεί και αυτή πατέρα ?

Όχι δε θέλω να το πω, δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά δε μπορώ και να σου εξηγήσω γιατί ούτε γω έχω καταλάβει ακόμη πως η αριστερά εγκατέλειψε την εργατική τάξη στα νύχια της χούντας …

Και γιατί δεν πήρατε τα όπλα, αφού με τα όπλα σας κράταγαν δέσμιους πατέρα ?

Κάποιοι τα πήραν παιδί μου αλλά ήταν “τρομοκράτες” και η τρομοκρατία δεν είναι πολιτικά ορθή πράξη για ένα δημοκράτη παιδί μου !

Μα τι θα πει αυτό ρε μπαμπά πάλι είναι δηλαδή πολιτικά ορθό να σου επιβάλλον κάτι με τη βία, δηλαδή να σε τρομοκρατούν, και συ να μην αμύνεσαι για να μην σε αποκαλέσουν τρομοκράτη οι αρχητρομοκράτες ? Τι σκατά είναι αυτή η πολιτική ορθότητα δεν σε καταλαβαίνω ρε πατέρα …

Ε χμ να δηλαδή ε πολιτικά ορθό είναι να ….. είναι να χρησιμοποιείς νόμιμα μέσα για να …..

Μα τί λες ρε μπαμπά αφού είπες πως η χούντα νομοθετούσε αυθαίρετα πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις νόμιμα μέσα εναντίων της ?

Ε να δηλαδή εεεε χμ κοίτα εγω δεν είμαι πολύ καλός σε αυτά αλλά εεε τέλος πάντων είσαι μικρός ακόμη για να καταλάβεις τέτοιες έννοιες, εγώ είμαι πολιτικά ορθά σκεπτόμενος άνθρωπος τελεία και παύλα !

Όλα αυτά τα έζησες πατέρα και δεν έχεις ενοχές που τα ανέχτηκες εσύ ο δημοκράτης ?

Τα έζησα παιδί μου αλλά …… δεν έκανα εγώ για ήρωας παιδί μου … συγνώμη που δεν ήμουν παλικάρι ….. Τι τα θες όμως τώρα αυτά παιδί μου, τώρα έχουμε δημοκρατία πια, πάνε αυτές οι εποχές, τώρα κοιμόμαστε ήσυχα …. λοιπόν παιδί μου νύσταξα πάω να δω το τελευταίο δελτίο ειδήσεων και να ξαπλώσω, θέλω να ακούσω για την περικοπή στη σύνταξη μου που εξαγγείλανε , εξαρτώνται οι σπουδές σου από αυτό, αυτό είναι σημαντικό και όχι οι θεωρίες και οι αναμνήσεις ….

Μπαμπά ……….. Καληνύχτα …. Εγώ δε νυστάζω και απόψε λέω να βγω να τα κάψω !!!!

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Λόγω απεργίας των εργαζομένων στο Δημοτικό Θέατρο, η προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση της πρωτοβουλίας δεν θα πραγματοποιηθεί και θα γίνει προσπάθεια να μεταφερθεί σε κοντινό χρονικό διάστημα. Η συγκέντρωση για τον συντονισμό της αυριανής απεργίας - πορείας θα γίνει 9:00μμ σήμερα 14 Δεκεμβρίου στον "Προκόπη" ( Βινύλιο, πλατεία νέου φρουρίου), όλοι ευπρόσδεκτοι :-)

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

10.00 π.μ. Πλατεία Γεωργάκη

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων Κέρκυρας ενάντια στα νέα μέτρα καλεί όλους τους κατοίκους της Κέρκυρας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νεολαίους, τους μετανάστες, όλους όσοι βλέπουν τις ζωές μας να βουλιάζουν κάθε μέρα περισσότερο στη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια να κατέβουν στην Γενική Απεργία την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη και να διαδηλώσουμε μαζί.

Να δυναμώσουμε τη μεταξύ μας αλληλεγγύη και την αντίσταση στο μεσαίωνα που έρχεται. Να σπάσουμε την πολιτική της κυβέρνησης για μηδενική ανοχή στους αγώνες μας. Να βγούμε στους δρόμους. Μόνο ο μαζικός και παρατεταμένος αγώνας αποτελεί λύση επιβίωσης.

Ξέρουμε ότι όσο δεν αντιστεκόμαστε, τόσο θα χειροτερεύουν οι συνθήκες ζωής μας και οι εργασιακές μας σχέσεις.

ΕΞΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΝΤ – ΕΕ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΠΡΟΒΟΛΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Με θέμα:

Εκτίμηση των αγώνων που έγιναν

και εκείνων που θα ‘ρθουν

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30

στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου


Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων Κέρκυρας

ενάντια στα νέα μέτρα

http://protovouliakerkyras.blogspot.com

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Αφίσα της Πρωτοβουλίας Κέρκυρας για την εκδήλωση και την απεργία

Αποφάσεις συνάντησης της Πρωτοβουλίας Κέρκυρας 8/12/2010

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ
Τετάρτη 15 Δεκέμβρη
10.00 πλ. Γεωργάκη

ΠΡΟΒΟΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ
με θέμα την εκτίμηση των αγώνων που έγιναν
κι εκείνων που θα 'ρθουν
Τρίτη 14 Δεκέμβρη
20.30
Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου


Η Πρωτοβουλία συναντήθηκε χθες και αποφασίσαμε:

1. Συμμετοχή στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη με συγκροτημένο μπλοκ (πανό-ντουντούκα). Το ραντεβού ορίζεται για την πλατεία Γεωργάκη στις 10.00.
2. Διακίνηση της αφίσας που επισυνάπτεται, η οποία προσκαλεί τόσο στην εκδήλωση στις 14/12 στο Φουαγιέ, όσο και στην απεργία στις 15/12. Όσοι μπορούμε ας την κολλήσουμε σε χώρους εργασίας, σε σχολεία, σε καταστήματα γνωστών, φίλων.
3. Μοίρασμα του κειμένο-πρόσκληση στην εκδήλωση και την απεργία που θα σταλεί με μέηλ σήμερα, θα πούμε τις παρατηρήσεις μας και θα πάρει την τελική του μορφή άμεσα.
4. Ραντεβού για
εξόρμηση στην πόλη με προκηρύξεις και αφίσες:
Πέμπτη 9/12 19:00 πλ. Γεωργάκη

Παρασκευή 10/12 19:00 πλ. Γεωργάκη
Όσοι θέλουν, να έρθουν.
5. Συγγραφή του κειμένου που θα ανοίξει την εκδήλωση και που θα βασίζεται στους εξής άξονες που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν χθες:
- Ποιοι είμαστε
(τι μας ώθησε να δημιουργήσουμε την ομάδα, τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, που στοχεύουμε...)
- Η κατάσταση των εργαζομένων - ανέργων
(η σημερινή πραγματικότητα - αυτό που επίκειται - να συμπεριληφθεί η τελευταία δήλωση του Στρος Καν - το ψεύδος της ανάκαμψης - ανάπτυξης: να
αποδομηθεί ο όρος)
- Οι Αγώνες
(αναφορά στα ευρωπαϊκά κινήματα, το κίνημα στην Ελλάδα, ο ρόλος της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ)
- Προτάσεις
(αυτοοργάνωση, συμμετοχή στα σωματεία και την απεργία --> να γίνει η 15η Δεκέμβρη η αρχή - επανεκκίνηση των αγώνων)
6. Θα επιχειρήσουμε να συσχετίσουμε τα βίντεο που θα προβάλλουμε με τους άξονες της εισηγητικής τοποθέτησης στην εκδήλωση.
7. Όσοι μπορούμε να στηρίξουμε την εκδήλωση για τους μετανάστες το Σάββατο στο Μαντούκι, ώρα 12.30.

ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ

Το λάβαμε στο e-mail μας:

"Το πρωί βρέθηκα στην εμπορική τράπεζα για την κατάθεση των μισθών δύο υπαλλήλων μου και αφού τελείωσα και πήγα να φύγω, με φωνάζει ο υπεύθυνος καταθέσεων και παρουσία άλλων δύο άρχισε να μου λέει...
για μια ενημέρωση που πρέπει να μου γίνει όσον αφορά τους νέους όρους που θα διέπουν την διαχείριση των καταθέσεων των πελατών όλων των τραπεζών. Όταν είπα ότι θα ήθελα να τους διαβάσω και εάν έχω χρόνο να υπογράψω, μου είπε ότι είτε τους αποδεχθώ είτε όχι θα μπουν σε ισχύ από την αρχή του χρόνου. Πριν προλάβω να συνέλθω από αυτά που άκουσα, άρχισε να μου λέει τα εξής:

- Ξέρετε, θα πρέπει η πληρωμή μισθοδοσίας να γίνεται πλέον μέσω τράπεζας.

- Ναι, το ξέρω. Οι δύο υπάλληλοί μου έχουν λογαριασμούς και πηγαίνω και τους τα καταθέτω στο λογαριασμό τους. Τον άλλο τον πληρώνω με μετρητά.

- Όχι. Δεν πρέπει να γίνεται έτσι. Πρέπει τα χρήματα που αφορούν πληρωμή μισθοδοσίας, να βρίσκονται σε μία τράπεζα και από εκεί με εντολή δική σας να πληρώνονται οι υπάλληλοί σας.

- Μα σπάνια χρησιμοποιώ το λογαριασμό μου. Τα έσοδά μου είναι σχεδόν μία η άλλη με τα έξοδά μου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τρέχω συνεχώς στις τράπεζες. Είμαι μικρή επιχείρηση με τρεις υπαλλήλους και τον έναν μάλιστα τον πληρώνω κατευθείαν.

- Δεν έχει σημασία. Πρέπει τα λεφτά που του δίνετε να τα καταθέτετε στην τράπεζά μας σε λογαριασμό σας, να εκδίδετε μία εντολή με το ποσό που πληρώνεται ο υπάλληλος, να την στέλνεται σε εμάς και κατόπιν να βάζουμε το ποσόν στο λογαριασμό του υπαλλήλου που θα μας έχετε δώσει.

- Μα τι μου λέτε; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Για να πληρώσω δηλαδή τον υπάλληλό μου πρέπει να βάλω εσάς μεσάζοντα;

- Πρέπει όλα να ελέγχονται. Πρέπει πλέον να σταματήσει το μαύρο χρήμα.

- Ποιο μαύρο χρήμα ρε παιδιά; Μαύρο χρήμα είναι ο μισθός του υπαλλήλου μου που του έχω κάνει τις κρατήσεις για το ΙΚΑ, την παρακράτηση και απόδοση του ΦΜΥ και κάθε χρόνο δηλώνονται τα πάντα στην εφορία;

- Εσείς μπορεί να το κάνετε έτσι, οι άλλοι όμως;

- Δηλαδή για να καταλάβω, όλοι οι Έλληνες ξαφνικά απόκτησαν μία στάμπα που λέει «ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ»; Όλοι μας καλούμαστε να αποδείξουμε στις τράπεζες ότι δεν είμαστε απατεώνες καταθέτοντας τα χρήματα των υπαλλήλων μας σε εσάς; Γιατί δηλαδή να παίρνετε εσείς χρήματα που δεν θα βλέπατε ποτέ;

- Είπαμε, για να είναι όλα τακτοποιημένα πρέπει όλα να περνούν από την τράπεζα. Εάν δεν το κάνετε θα έχετε πρόστιμο!

- Γιατί; Ποιος ο λόγος; Δηλαδή η τράπεζα ανέλαβε καθήκοντα ελεγκτού του υπουργείου οικονομικών; Και γιατί τα χρήματά μου θα πρέπει να έρχονται σε σας;

- Εσείς γιατί δεν το θέλετε; (Ήταν βρε παιδιά σα να μου έλεγε ότι δεν το θέλω γιατί είμαι απατεώνας και θέλω να κρύψω κάτι)

- Γιατί μου μιλάτε με αυτό τον τόνο; Δηλαδή ξαφνικά για εσάς έγινα απατεώνας;

- Όχι, όχι. Απλά εφόσον είστε νομοταγής τι έχετε να φοβηθείτε;

- Από εσάς και το σκεπτικό σας πολλά! Δηλαδή τα χρήματα των εργοδοτών προς τους μισθωτούς, θα πρέπει να βρίσκονται όλα σε εσάς, σωστά; Και για να τα πάρει ο μισθωτός θα πρέπει να έχει και την κάρτα του πολίτη, σωστά;

- Ε βέβαια. Αυτό θα μπει σύντομα σε ισχύ.

- Και εάν ο μισθωτός δεν θέλει να πάρει την κάρτα;

- Γιατί να μην θέλει να την πάρει; Τι είναι φακελωμένος στην αστυνομία ή καταζητούμενος;

- Δηλαδή εάν κάποιος αρνηθεί να πάρει την κάρτα, κατευθείαν εντάσσεται στα ύποπτα στοιχεία;;!!

- Μα γιατί άλλο να μην τη θέλει; Με την κάρτα του πολίτη όλα μπαίνουν σε τάξη. Θα μπορεί να έχει αφορολόγητο αφού όλες οι αποδείξεις θα καταγράφονται αυτόματα στην εφορία και δεν θα έχει ο φορολογούμενος όλο εκείνο το φόρτο καταγραφής τους. Για σκεφτείτε τους μεγάλους ανθρώπους πόσο θα διευκολυνθούν!

- Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι γίνεται επειδή σκέφτηκαν και πόνεσαν τους ηλικιωμένους!!!

- Και όχι μόνον αυτό. Σκέφτεστε ότι μέσα σε μία οικογένεια χωρίς την ατομική κάρτα, θα ανταλλάζουν αποδείξεις μέχρι να τακτοποιηθεί το αφορολόγητο όλων των μελών;

- Δηλαδή;

- Είδατε που δεν τα έχετε σκεφτεί όλα; Δηλαδή, εάν ο σύζυγος είχε μαζέψει τις απαιτούμενες αποδείξεις, το πλεόνασμα θα το έδινε στην σύζυγο. Οπότε άδικα η σύζυγος θα αποκτούσε αφορολόγητο. Ενώ με την κάρτα η απόδειξη από την εκάστοτε αγορά αφορά τον κάτοχο και μόνο!

- Και το βρίσκεται αυτό άδικο; Μία οικογένεια είναι. Οικογενειακό εισόδημα δηλώνουν. Οι αγορές γίνονται για το σπιτικό τους, για τα παιδιά τους … Μα τι μου λέτε τώρα, τι είναι αυτά που μου λέτε; Και τα θεωρείται και δίκαια; Όσο περνάει από το χέρι μου δεν θα βγάλω ούτε κάρτα, ούτε και θα πληρώνω μέσω τράπεζας τον υπάλληλό μου.

- Να δούμε τότε πως θα δικαιολογεί τα χρήματά του!! Διότι όταν θα ισχύσουν οι νόμοι αυτοί, δεν θα μπορεί να εμφανίσει κάποιος χρήματα που δεν έχουν περάσει από τράπεζα. Θα χτυπάει σε κάθε αγορά που θα ξεπερνάει το ποσόν που έκανε ανάληψη!!!!!!!!!

Ξαφνικά αισθάνθηκα ένα πνίξιμο. Κατάλαβα ότι θα πάθαινα εγκεφαλικό. Σηκώθηκα βιαστικά κι έφυγα μην αντέχοντας να ακούω άλλο. Ήθελα αέρα, πνιγόμουν. Βγήκα έξω και όλοι μου φαινόντουσαν εχθροί. Ήθελα να βάλω τα κλάματα. Με έπνιγε ένα αόρατο χέρι. Αισθανόμουν τόσο δούλος και τόσο υποταγής όσο δεν είχα αισθανθεί έτσι σε όλα μου τα χρόνια. Καταλάβαινα ότι ο έλεγχος επάνω μου σε λίγο καιρό θα είναι καθολικός. Θα είναι δουλικός. Δεν θα έχω αξιοπρέπεια σαν άνθρωπος, σαν οικογενειάρχης, σαν αυτοδύναμος μικροεπιχειρηματίας. Και παρεμπιπτόντως όταν τα συζήτησα με έναν γνωστό στην ALPHA μου είπε ότι όλα τα δάνεια θα πληρώνονται αυτόματα από τους λογαριασμούς, χωρίς να ερωτηθούμε και ότι θα μένει μέσα το ποσόν των 600,00€ το οποίο έχουν κρίνει οτι με αυτό καλύπτουμε τις απαιτούμενες ανάγκες διαβίωσης του μήνα. Εάν νομίζετε ότι λέω ψέματα πηγαίνετε και ρωτήστε σε μία τράπεζα.


ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. Εάν όμως είναι έτσι και δεν γίνει κάτι να αλλάξουν αυτά που έχουν δρομολογηθεί, πέστε αντίο στην αξιοπρέπεια του Έλληνα. Πέστε αντίο στην ευμάρεια της οικογένειάς σας και κλείστε καλά πίσω σας την πόρτα που γράφει «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Θα είναι μία λέξη που θα την διαβάζουμε στα παιδιά μας και θα λέμε ότι κάποτε κάποιοι παππούδες μας την είχαν γιατί θα ντρεπόμαστε να τους πούμε ότι την είχαμε εμείς και τη χάσαμε."

Άντε να κάνουμε κάτι. Ήδη ξεκινήσαμε αλλά στις 15 του Δεκέμβρη πρέπει να φορτσάρουμε! Αλλιώς αυτό το κάτι από μόνο του δεν θα γίνει ποτέ!

πηγή: Αντιγειτονιές

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Μήπως θα ήταν καλύτερα να δουλεύουμε τζάμπα για να μην αυξηθεί η ανεργία;

Μας έκανε εντύπωση η είδηση πρωί πρωί ότι η ΓΣΕΕ συμφώνησε με μείωση των μισθών για να μη γίνουν απολύσεις, συμφωνώντας ουσιαστικά με την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμφωνιών - εργοδοτικών επιβολών - έναντι των κλαδικών. Όχι βέβαια ότι δεν τους έχουμε ικανούς να συμφωνήσουν στη νομοθέτηση μιας κατάστασης που ήδη είναι πραγματικότητα σε πάρα πολλές επιχειρήσεις. Άλλωστε μόνο έτσι θα ήταν συνεπείς με το ρόλο τους. Μας έκανε εντύπωση η πιθανότητα να συμφωνούσε σε κάτι τέτοιο πριν την απεργία πυροδοτώντας ακόμη πιο πολύ την ήδη υπάρχουσα απαξίωση και οργή των εργαζόμενων εναντίον της. Το διέψευσε βέβαια ο Παναγόπουλος αλλά κρατάμε και μια ...πισινή! Άλλωστε η διάψευσή του, όπως αποδόθηκε στις εφημερίδες, περιλαμβάνει τη ...διεκδίκηση "σαφών όρων και προϋποθέσεων" για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων! Δεν τις αρνείται δηλαδή αλλά τις συζητάει! Και επιχειρησιακές συμβάσεις, έστω με "όρους και προϋποθέσεις" δεν σημαίνουν τίποτα άλλο παρά μείωση των μισθών, χωρίς μάλιστα να εξασφαλίζεται η παραμονή στη δουλειά. Τέλος πάντων θα δείξει ως που μπορούν να φτάσουν.
Όπως θα δείξει αν θα εφαρμοστούν αυτά που ζητάει ο ΣΕΒ. Την κατάργηση και των ελάχιστων δικαιωμάτων που απέμειναν στους εργαζόμενους. Από το πενθήμερο μέχρι τις υπερωρίες ως και την κατάργηση των βαρέων ανθυγιεινών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών (λες και πλήρωναν ποτέ!)
Και το θα δείξει αφορά την 15η του Δεκέμβρη. Γιατί πράγματι δεν αρνούμαστε ότι οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν με συμφέροντα! Τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού γενικά. Αυτή πρέπει να πάρουν την απόφαση να αντισταθούν και να ανατρέψουν τη πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα που εκπροσωπεί ο Παναγόπουλος μαζί με τον κοινωνικό εταίρο του τον Δασκαλόπουλο!

πηγή: Αντιγειτονιές