Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Η επίθεση στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων που ξεκίνησε το 2010 με τα Μνημόνια συνεργασίας Κυβέρνησης και Τρόικας συνεχίζεται για το 2011 αμείωτη. Σειρά έχουν τα μικρομεσαία στρώματα με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Ακολουθούν οι ΔΕΚΟ και το ενιαίο μισθολόγιο. Και βέβαια, πρωτόγνωρες αλλαγές στην εκπαίδευση και την υγεία που δυσκολεύουν την πρόσβαση του κόσμου σ’ αυτά τα κοινωνικά αγαθά και ανατρέπουν το τοπίο για τους εργαζόμενους σ’ αυτούς τους χώρους. Τελευταίο και σημαντικότερο, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων με την εφαρμογή των επαίσχυντων επιχειρησιακών συμβάσεων.

Ο στόχος τους έχει γίνει ξεκάθαρος και δεν αφορά στη σωτηρία της χώρας και της οικονομίας της, αλλά στην καταλήστευση των εργαζομένων και την πλήρη ξεθεμελίωση των δικαιωμάτων μας.

Θα τους αφήσουμε; Παρά την εχθρική στάση της συνδικαλιστικής ηγεσίας, παρά την τρομοκρατία και την κρατική καταστολή, παρά τη φίμωση κάθε αντίθετης φωνής από τα ΜΜΕ, ο κόσμος έχει επιδείξει σε κάθε ευκαιρία τις αγωνιστικές του διαθέσεις. Με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα έχει μαζικοποιήσει κάθε απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση από την ανακοίνωση των πρώτων μέτρων το Μάρτιο μέχρι την τελευταία απεργία στις 15 Δεκέμβρη.Τα ποτάμια των διαδηλωτών, που κατεβαίνουν ξανά και ξανά στους δρόμους δείχνουν τη δυνατότητα νίκης. Μένει να ριχτούμε όλοι στον αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Πέμπτη 10 Φλεβάρη, στα ΛΥΚΕΙΑ, στις 11.00

Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων Κέρκυρας
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
http://protovouliakerkyras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου