Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τίποτα όρθιο! Η ελληνική και ξένη ελίτ και οι πολιτικοί τους εκφραστές έχουν βάλει στο στόχαστρο κάθε δικαίωμα και κατάκτηση των εργαζομένων και έχουν παραδώσει το λαό και τη χώρα στις εντολές ΔΝΤ και ΕΕ. Η επίθεση που ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες επιταχύνεται με καταιγιστικούς ρυθμούς: μείωση κόστους εργασίας, μισθών και συντάξεων, κατάργηση επιδομάτων, αποζημιώσεων απόλυσης, συλλογικών συμβάσεων, μονιμότητας δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, φοροεπιδρομή και ο κατάλογος μοιάζει να μην έχει τέλος.
Εκτός από τα οικονομικά μέτρα, θεσπίζουν και άλλα, όπως ο ‘μέντορας’ για τους νεοδιόριστους και η χρήση των καμερών, επειδή μας θέλουν υποταγμένους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς τη δυνατότητα συλλογικής διεκδίκησης, φοβισμένους και διασπασμένους, να αναζητά ο καθένας μοναχός του την ‘τύχη’ του σε ένα τοπίο γενικευμένης φτώχειας και ανεργίας.
Ας μην τους κάνουμε τη ‘χάρη’. Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε, να βάλουμε φραγμό στα εφιαλτικά τους σχέδια. Να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα και το ‘Πρόγραμμα Βαρβαρότητας. Να αρνηθούμε τους ‘μονόδρομους’ που θέλουν να μας επιβάλλουν και να επιλέξουμε τον μονόδρομο της πάλης.  
Απέναντι σε όλο αυτό, η υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όχι μόνο δε θέλει να κάνει τίποτα, αλλά κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να σαμποτάρει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζόμενων. Με τα σωματεία διαλυμένα από λογικές ηττοπάθειας και την κυριαρχία των παρατάξεων των κομμάτων εξουσίας, η μόνη διέξοδος είναι η κοινή δράση των εργαζομένων. Η συγκρότηση πρωτοβουλιών που θέτουν ως στόχο να εκφράσουν την αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός παρατεταμένου αγώνα ενάντια στα μέτρα μπορούν να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή.  
Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Κέρκυρα ακριβώς αυτό θέλει να υπηρετήσει. Με παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους, σε πορείες και συλλαλητήρια, με εκδηλώσεις και συζητήσεις που θα οργανώσει, επιδιώκει να δημιουργηθεί μια πλατιά επιτροπή, ανοιχτή προς όλους τους εργαζόμενους. Με βάση το παρόν πλαίσιο και την αναγκαιότητα του κοινού αγώνα, με ομοφωνία και ισότιμα για όσους συμμετέχουν, θα πάρουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα συσπειρώσουν τους εργαζόμενους και θα συμβάλλουν στην ανατροπή των μέτρων. Ας πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν. Ενάντια στο συμβιβασμό και την υποταγή, στο κλίμα του φόβου και της μοιρολατρίας. Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν.


ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

     ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΕΕ
                    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου