Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΠΥΟ!


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ!

Σε στάση εργασίας και κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Κέντρου Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) στην Καλλιθέα έχουν προχωρήσει από τις 06:30 σήμερα Τετάρτη (03/11) οι εργαζόμενοι στο σύνολο τους, με πρωταγωνιστές τους συμβασιούχους εργαζόμενους!

Το βασικότερο αίτημα των εργαζομένων αφορά τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των εκατοντάδων συμβασιούχων, οι οποίοι δουλεύουν για 3-4 χρόνια και κινδυνεύουν από τη μεθεπόμενη Παρασκευή να μείνουν στο δρόμο, μετά τη λήξη της τελευταίας σύμβασης τους. Κι' αυτό μάλιστα, παρά το γεγονός ότι προσφέρουν μια κρίσιμη, άκρως αναγκαία και εξειδικευμένη εργασία!

Ακόμα χειρότερα αυτοί οι συμβασιούχοι αμείβονται με βάση τον αριθμό των ημερήσιων 'δακτυλισμών' που κάνουν, με κάτω από €600 και κατά πρωτοφανή τρόπο δουλεύουν χωρίς ασφάλιση!

Άμεση διεκδίκηση των συμβασιούχων εργαζομένων, στους οποίους συμπαραστέκονται ολόθερμα και οι μόνιμοι εργαζόμενοι, είναι να δεσμευτεί δημόσια ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις, θα ανακαλέσει αυτές που έγιναν και θα κατοχυρώσει τη σταθερή συνέχιση της εργασίας για όλους τους συμβασιούχους!

"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου