Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15/12

Παρά τις βλέψεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που επέλεξε για ημερομηνία απεργίας σχεδόν παραμονές Χριστουγέννων, παρά την γενικότερη εχθρική στάση της προς τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους, παρά τη μηδαμινή προετοιμασία της απεργίας, παρά το πνεύμα φόβου που πάσχιζαν να καλλιεργήσουν οι προληπτικές συλλήψεις και η καταστολή όλων των προηγούμενων κινητοποιήσεων σε συνδυασμό με τρομονόμους και εκδικητικές δίκες, παρά την τρομοκρατία των εργοδοτών και τη δαμόκλειο σπάθη της απώλειας του μεροκάματου μας, παρά την σύμπραξη ΜΜΕ και κυβέρνησης ενάντια στις παρεκκλίνουσες φωνές αντισταθήκαμε! Βγήκαμε στο δρόμο μαζικά κι αποφασιστικά.

Εκατοντάδες χιλιάδες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας διαδήλωσαν επί ώρες. Αυτό δε μπορούσε παρά να ταρακουνήσει όλους τους θιασώτες της αντιλαϊκής αυτής πολιτικής. Χαρακτηριστική της ανησυχίας του πολιτικού κατεστημένου είναι η βιαιότητα και η προκλητικότητα των δυνάμεων καταστολής, που ανταγωνίζονταν σ' επιθετικότητα το «θάψιμο» (με όλες τις σημασίες της λέξεως) των κινητοποιήσεων αυτών. Όταν τα πάντα έχουν πάρει την οσμή του δακρυγόνου και το σχήμα του γκλοπ, όταν ο αντίλογος τους περιορίζεται σ' ένα πανηγύρι λάσπης τότε κάτι κάνουμε σωστά. Η μαχητικότητα των διαδηλωτών στις μεγάλες πόλεις διατηρήθηκε μαζικά μέχρι αργά τ' απόγευμα, ανυποχώρητη μπροστά στον υπερβάλλοντα ζήλο της αστυνομίας και την υπεροπτική διάθεση της κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις μας με την ψήφιση του νομοσχεδίου που επιστρέφει τις εργασιακές σχέσεις στο μεσαίωνα.

Η ημέρα αυτή, με όσα συνέβησαν σ' όλη την Ελλάδα μας δείχνει ότι η διάθεση για νίκη δεν είναι του καθένα μας ξεχωριστά, είναι όλων μας˙ μας δείχνει ότι υπάρχει δυνατότητα νίκης. Άλλωστε επειδή «τα χειρότερα έπονται», όπως μας διαβεβαίωσε και ο Στρος Καν, δε μπορούμε παρά να τους διαβεβαιώσουμε και μεις ότι θα ριχτούμε στον αγώνα και θα μας βρουν μπροστά τους.

Υπάρχει σταθερό ραντεβού κάθε Τετάρτη στον «Προκόπη» (Βινύλιο, πλ. νέου φρουρίου) στις 8μμ για να κανονιστούν οι δράσεις μας, είναι ανοιχτό στον καθένα.

Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων Κέρκυρας

Ενάντια στα νέα μέτρα

http://protovouliakerkyras.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. Το κείμενο αυτό μοιράστηκε μαζικά την Παρασκευή 17-12-2010 από την Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων Κέρκυρας στην πλατεία Γεωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή