Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Μήπως θα ήταν καλύτερα να δουλεύουμε τζάμπα για να μην αυξηθεί η ανεργία;

Μας έκανε εντύπωση η είδηση πρωί πρωί ότι η ΓΣΕΕ συμφώνησε με μείωση των μισθών για να μη γίνουν απολύσεις, συμφωνώντας ουσιαστικά με την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμφωνιών - εργοδοτικών επιβολών - έναντι των κλαδικών. Όχι βέβαια ότι δεν τους έχουμε ικανούς να συμφωνήσουν στη νομοθέτηση μιας κατάστασης που ήδη είναι πραγματικότητα σε πάρα πολλές επιχειρήσεις. Άλλωστε μόνο έτσι θα ήταν συνεπείς με το ρόλο τους. Μας έκανε εντύπωση η πιθανότητα να συμφωνούσε σε κάτι τέτοιο πριν την απεργία πυροδοτώντας ακόμη πιο πολύ την ήδη υπάρχουσα απαξίωση και οργή των εργαζόμενων εναντίον της. Το διέψευσε βέβαια ο Παναγόπουλος αλλά κρατάμε και μια ...πισινή! Άλλωστε η διάψευσή του, όπως αποδόθηκε στις εφημερίδες, περιλαμβάνει τη ...διεκδίκηση "σαφών όρων και προϋποθέσεων" για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων! Δεν τις αρνείται δηλαδή αλλά τις συζητάει! Και επιχειρησιακές συμβάσεις, έστω με "όρους και προϋποθέσεις" δεν σημαίνουν τίποτα άλλο παρά μείωση των μισθών, χωρίς μάλιστα να εξασφαλίζεται η παραμονή στη δουλειά. Τέλος πάντων θα δείξει ως που μπορούν να φτάσουν.
Όπως θα δείξει αν θα εφαρμοστούν αυτά που ζητάει ο ΣΕΒ. Την κατάργηση και των ελάχιστων δικαιωμάτων που απέμειναν στους εργαζόμενους. Από το πενθήμερο μέχρι τις υπερωρίες ως και την κατάργηση των βαρέων ανθυγιεινών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών (λες και πλήρωναν ποτέ!)
Και το θα δείξει αφορά την 15η του Δεκέμβρη. Γιατί πράγματι δεν αρνούμαστε ότι οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν με συμφέροντα! Τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού γενικά. Αυτή πρέπει να πάρουν την απόφαση να αντισταθούν και να ανατρέψουν τη πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα που εκπροσωπεί ο Παναγόπουλος μαζί με τον κοινωνικό εταίρο του τον Δασκαλόπουλο!

πηγή: Αντιγειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου