Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

Κάποιοι επιλέγουν να περικόψουν τους μισθούς μας, να μας διώξουν απ' τις δουλειές μας, να στραγγίξουν το αίμα των εργασιών μας, να κλείσουν τα σχολεία μας, να δώσουν γη και ύδωρ στους ντόπιους και ξένους μεγαλοκαρχαρίες (μόνο τον Παρθενώνα και το Λευκό Πύργο δε σκέφτονται να πουλήσουν είπαν!). Κάποιοι επιλέγουν να θεσμοθετήσουν εμπόδια στην όποια απόπειρα ανάκαμψής μας ή των παιδιών μας, με άλλα λόγια κλέβουν συνειδητά κι επιμελώς το μέλλον του λαού αυτού. Κάποιοι με χνώτα που βρωμάνε κρασιά πολυτελείας πληρωμένα απ' τις τσέπες μας, αυτοί που χρησιμοποίησαν την ανάγκη πολλών για να φτιάξουν την αυλή τους χλευάζουν το δίκιο που μας πνίγει, χλευάζουν το άδειο στομάχι και τις χαμένες ελευθερίες μας πίσω από τα γκλοπ και το θράσος των πραιτοριανών τους.

Δε θα τους περάσει! ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και όποια άλλη ξεπουλημένη πολιτική ή και συνδικαλιστική ηγεσία θα θαφτεί στη χωματερή της ιστορίας, θα το σκάσει με έντρομο βλέμμα πάνω σ' ένα ελικόπτερο όπως στην Τυνησία, θα αποχωρήσει ταπεινωμένη όπως στην Αίγυπτο, θα λυσάξει απ' την οργή του παράφρονα όπως στην Λιβύη. Ή θα συμβούν αυτά ή θα 'ρθουν μέρες που η ομαλότητα και η άνεση στην καθημερινότητα θα 'ναι σημεία δυσεύρετα και λόγω αυτού εμπειρίες αξιοσημείωτες, θα μας φάει η μαρμάγκα κοινώς.

Τα καθεστώτα πέφτουνε όταν ο λαός δράσει βάσει της θέλησής του με τη δύναμή του. Μαζικοποιώντας τα σωματεία μας, κάνοντάς τα να στοχεύουν στις ανάγκες και τα προβλήματά μας˙ ιδρύοντας και στελεχώνοντας κινήσεις αντίστασης, από μια μεγαλειώδη απεργία μέχρι μια πρωτοβουλία κατοίκων, θα γυρίσει ο τροχός। Κανείς δεν είναι μόνος, το δείχνει η απλή κουβέντα στο φούρνο και στο σούπερ-μάρκετ, το δείχνουν και οι πορείες της Τετάρτης σε όλη την Ελλάδα. Οι χιλιάδες από μας σε κάθε μικρή και μεγάλη πόλη της χώρας στέλνουν μήνυμα θάρρους σε μας και φόβου στους εκμεταλλευτές μας.


Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων Κέρκυρας ενάντια στα νέα μέτρα

1 σχόλιο: