Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Όχι στον βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη

Ενώ ακόμα δεν έχουν πάψει οι αιματοχυσίες σε Ιράκ κι Αφγανιστάν, ενώ ακόμα μαζεύουν τα κομμάτια τους στη Γιουγκοσλαβία ξεκινά ένας ακόμα πόλεμος με τα ίδια ακριβώς προσχήματα, απ' τους ίδιους ακριβώς θήτες.

Όπως και τότε έτσι και τώρα δεν κόπτονται τα γεράκια του ΝΑΤΟ για την ελευθερία του λαού στον οποίο χυμάνε, πράγμα που δε παραλείπουν να μας υπενθυμίζουν. Τι είδους δημοκρατία είναι το καθεστώς ατιμωρησίας που προτρέπει αφινιασμένους συμμαχικούς στρατιώτες και μισθοφόρους της Blackwater να φθάνουν μέχρι και σε σφαγές αμάχων; Είναι η «δημοκρατία» που διαφυλάσσει τα συμφέροντά τους, που στηρίζει τη ληστεία τους εις βάρος μιας ολόκληρης χώρας.

Κίνητρό τους είναι να καρπωθούν τα πετρέλαια της περιοχής χωρίς απείθαρχους μεσάζοντες (κοιτάσματα τόσο απαραίτητα σε καιρούς κρίσης...), να γίνουν χωροφύλακες του αραβικού κόσμου που άρχισε να τινάζει από πάνω του το βάρος της σύγχρονης αποικιοκρατίας και να τελειώνουν με όποια υπολείμματα αντιιμπεριαλισμού της περιοχής, με όποια φωνή δεν είναι τυφλός υποτακτικός τους σαν την κυβέρνησή μας.

Αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι εξεγερμένοι. Γι' αυτό στείλαν σπίτι τους τους Εγγλέζους πράκτορες, γι' αυτό τμήματά τους τάσσονται στο πλευρό του Καντάφι. Σε τελική ανάλυση ποιος θέλει ν' αγωνίζεται για τις κοιλιές των Αγγλογάλλων και των Αμερικανών; Ποιος θέλει τον πλούτο του τόπου του να τον καρπώνονται άλλοι προς τους οποίους δεν έχει καμιά δυνατότητα ελέγχου;

Μιλώντας για την Ελλάδα, αν εξαιρέσουμε στελέχη των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και κάποιες οικονομικές ελίτ, κανείς δε θέλει κάτι τέτοιο... Συνεπώς δε θα 'πρεπε να μας εκπλήσσει που, αυτοί οι οποίοι ξεπουλούν εμάς και τα παιδιά μας στα πολυεθνικά συμφέροντα, επιλέγουν να κουνήσουν χαρούμενα την ουρά τους στους εισβολείς της Λιβύης. Ως σωστή ξενόδουλη κυβέρνηση δε διστάζει να κάνει στροφή 180° ώστε να στηρίξει την ήττα των μέχρι χθες συμμάχων της. Δε διστάζει να ομολογήσει ότι «η απουσία της Ελλάδας δεν θα βοηθούσε τα εθνικά μας συμφέροντα» δηλώνοντας ρητά ότι ποσώς σκέφτονται το συμφέρον των Λίβυων και δηλώνοντας σαφέστατα ότι τα συμφέροντά μας υπάρχουν βάσει των απαιτήσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Να σταθούμε στο πλευρό των αραβικών λαών κόντρα στην επέμβαση των ιμπεριαλιστών.
Να απαιτήσουμε να πάψει να χρησιμοποιείται η χώρα μας με οποιοδήποτε τρόπο σαν ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.
Να κλείσει τώρα η δολοφονική βάση της Σούδας και να δυναμώσει ο αγώνας του λαού μας για την οριστική της απομάκρυνση από τον τόπο μας.

ΟΛΟΙ στην πλ. Γεωργάκη την Τρίτη 29/3 στις 18:00 για συγκέντρωση-πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου